10 Nov Pillows Hotels: De knapste staycation hotels

De knapste boutique hotels in Nederland en België vind jij bij Pillows. Voor romantische getaways maar ook voor business trips tot een family staycation, bij Pillows ben je aan het juiste adres. Staycations [a holiday spent in one’s home country rather than abroad] is al een tijd maar wordt  (lees: vanwege covid) steeds populairder. Niet in de laatste plaats is dit ook nog eens reuze duurzaam, maar hoe leuk is ‘t om je eigen land eens goed te gaan verkennen. Onze staycation bij Pillows bracht ons naar hun boutique hotels in Zwolle en Amsterdam.

Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch Zwolle

Dit voelt nieuw en internationaal, in plaats van een strakke en saaie incheckbalie word je ontvangen en direct ingecheckt in de zitkamer van het hotel. Omringd door het mooiste interieur en onder het genot van een welkomstdrankje met heerlijke nootjes en voor de kids de lekkerste chips. Met zo’n start weet je direct dat je hier goed zit!

Als je met z’n tweeën op date bent in Pillows Zwolle, dan zou ik je bijna aan kunnen raden om de hele dag heerlijk te gaan genieten van alle goedverzorgde faciliteiten. De prachtige kamers, de lekkere plekjes om te zitten, de hapjes en drankjes. Gewoon genieten van de ultieme gastvrijheid. Dan hoef je eigenlijk niet eens naar buiten, in dit hotel is ook een infrarood sauna!

Wij reisden samen met onze twee jonge dochters (3 & 5 jaar). Zij houden – net als hun ouders – van lekker eten en waren dol op de zalige ontbijtjes en konden in de badkamer niet van alle zalige crèmpjes en tubetjes afblijven. Wij gingen er natuurlijk ook op uit en bezochten onder andere Dinoland, echt een aanrader. Je waant je echt in Jurassic Park, met de compleet gecrashte helicopters, levensgrote dinosaurussen en de zoektocht naar fossielen.

Dineren doe je bij de aangrenzende Coperto restobar – het prachtige, oude landhuis deed vroeger dienst als politiebureau en is nu uitgebreid met een waanzinnig mooie,  moderne aanbouw. Opvallend is de pane e coperto, voor slechts €4,- p.p. krijg je heerlijk brood, boter en allerlei Mediterrane heerlijkheden. Huisgemaakt en eigenlijk doet dit ‘tapasplankje’ meteen een beetje dienst als amuse. De zalm blinkt uit en de Hongaarse chardonnay die wij erbij dronken was heerlijk. De toetjes zijn niet alleen heerlijk maar ook prachtig om te zien. De service vonden wij subliem. Wij konden niet wachten om de volgende ochtend weer aan te schuiven voor het ontbijt.

Na het uitgebreide en vooral lekkere ontbijt reisden wij verder naar – next stop – Pillows Amsterdam. Wij kregen nog een mooie papieren zak gevuld met allerlei lekkers voor onderweg. Wat een attent gebaar!

Luxury Boutique Hotel Anna Van Den Vondel, Amsterdam

Na ruim 15 jaar in Amsterdam gewoond te hebben is het telkens weer leuk om de grote stad te gaan bezoeken, zeker met de kids. Genoeg bezienswaardigheden en ook heel erg veel persoonlijke warme herinneren die we graag delen met de kinderen. Het Pillows hotel – Aan den Vondel – zit in een van de mooie straten rondom het Vondelpark. Binnen enkele minuten midden in het park. De serene rust en het gevoel van ‘thuiskomen’ in the living van het hotel is heerlijk en buiten sta je vrijwel direct midden in de bruisende stad (het Museumplein ligt om de hoek), die misschien wel op z’n mooist is in de herfst.

In de Lounge & Bar vind je de lekkerste hapjes en drankjes, ik vind vooral het concept 24/7 fantastisch. Alles op de kaart is gedurende de hele dag te bestellen en geloof me de bitterballen op deze kaart wil je ook echt de hele dag wel eten!

Thuis, weer terug van deze staycation tour, wordt er – met de hotelpasjes – nog dagenlang ‘Pillows hotel’ gespeeld.

No Comments

Post A Comment