28 Sep Papa’s keuken: Big Green Egg Large

Nou, geloof me, alle voorbereidingen komen bij “mama vandaan”. Ok, maar de meeste credits zijn toch voor vaderlief die al van alles heeft bereid op onze prachtige Big Green Egg! Van pizza tot prachtige stukken vlees en van gerookte zalm tot allerlei gerechten van kip en natuurlijk ook de gerookte aubergine voor baba ganoush (je vindt hier trouwens het recept).

De Big Green Egg Large staat niet alleen prachtig het is echt een keuken, een buitenkeuken. Wat een feest om ermee te mogen werken. Eerlijk gezegd vond ik BBQ-en altijd een heel gedoe en de meeste gerechten vaak een uitgekauwd cliché. Maar deze ‘buitenkeuken’ heeft een minimale voorbereiding nodig en daagt je echt uit tot het maken van de meest bijzondere en/of onverwachte gerechten. Zo maak je bijvoorbeeld super simpel de lekkerste pizza’s maar ook de wat ingewikkeld klinkende recepten zijn tamelijk eenvoudig. De gerookte, gepekelde zalm was hier het grootste succes: een ware delicatesse, echt goddelijk lekker!

Mijn familie kan het waarschijnlijk niet meer aan horen “O wow, ook dit smaakt weer zoveel lekkerder op de Big Green Egg”. Ik heb het nog net niet op mijn voorhoofd getatoeëerd, maar ja ik ben echt groot fan.

Wist je dat het materiaal (het prachtig groene keramiek) van de de Big Green Egg technologie van Nasa is? Een link met ruimtevaart, dat vond vooral de man des huizes reuze interessant. Dit, gecombineerd met de Japanse kamado-traditie, geeft de bijzondere smaak en garing. Wij hebben gekozen voor de Large, maar er zijn nog zes andere varianten, van de Mini tot de XXL. Ik ben al aan het sparen voor de Big Green Egg MiniMax, dat is een fijn en heel erg handig tafelmodel, ook nog makkelijk mee te nemen.

Dit jaar waren we gezegend met een prachtige zomer en heel Nederland dus aan de BBQ. Maar ik zal de komende maanden net zo veel als in de zomer in onze buitenkeuken te vinden zijn. De Big Green Egg is namelijk het hele jaar door te gebruiken. Ik denk zelfs dat ik dit jaar ons Kerstdiner ga EGGen.

EGGen, genieten, pure smaken, echt een feest voor foodies.

P.S. Mocht het je niet opgevallen zijn, dit mooie groene ‘bolletje’ heeft trouwens veel gelijkenis met mijn geliefde avocado! Daarom snel maar eens een avocado roken – voor gerookte guacamole misschien?

 

No Comments

Post A Comment