28 Sep Baba Ganoush van de Big Green Egg

Ingrediënten:
3 middelgrote aubergines
1 eetlepel tahin pasta
1 teentje knoflook, geraspt
2 eetlepels extra virgin olijfolie, van Big Green Egg
½ limoen, sap
peper en zout, naar smaak
Toppings: eetbare bloemen, chilivlokken, granaatappelpitjes, maanzaad, basilicum (kleinste blaadjes) en extra olijfolie
Nodig: Big Green Egg, convEGGtor, houtskool, Wood Chips en een keukenmachine

Bereiden: Stook de Big Green Egg volgens de instructies naar een temperatuur van ongeveer 100 tot 150 graden. Je gaat uiteindelijk roken op een temperatuur van ongeveer 90 graden maar de temperatuur zal nog wat dalen als je de convEGGtor plaatst. Week ondertussen de rooksnippers even in een bakje water. Zodat ze straks niet direct verbranden.

baba-ganoush-1Prik de aubergine – op meerdere plekken – in met een vork. Strooi de rooksnippers over de hete kolen en plaats de convEGGtor + het rooster. Leg de aubergines in z’n geheel op het rooster en gaar de aubergines, ongeveer 45 minuten totdat de aubergines superzacht zijn.

Snijd de aubergines doormidden en meng het vruchtvlees van de aubergines met alle overige ingrediënten in de keukenmachine. Proef en breng de dip op smaak met peper en zout. Schep de baba ganoush in een mooi bord en versier met toppings naar keuze.

TIP: Het is zeker de moeite waard om alleen al voor dit recept te gaan EGGen, maar wanneer ik bijvoorbeeld zalm of kip rook, gaan er standaard ook een aantal aubergines in mijn EGG.

 

No Comments

Post A Comment