Nolita Pizzabar

21 Aug Nolita Pizzabar

Je hebt pizza’s en pizza’s, er zijn pizza-restaurants en pizza-restaurants. Maar als je met je kindjes op een doordeweekse dag om 18.00 uur gezellig zit te eten in een bomvol pizza-restaurant,  dan  weet je dat je op de juiste plek zit. Nolita pizzabar in Haarlem is zo’n plek. Je eet er de lekkerste pizza’s van Haarlem. Je hebt mazzel als je – last minute – een tafeltje weet te bemachtigen.

Een prachtig dun, krokant deegje, rijk belegd en bomvol smaak. Niet overdreven vettig, perfect gebakken en natuurlijk rechtstreeks uit  de Fornitalia pizzaoven. Die overigens niet misstaat in het leuke interieur van Nolita. Je waant je met mooi weer (met een tafeltje in het open raam) echt een beetje op vakantie. De pizza picante is een aanrader en – heel fijn voor de kleintjes, of kleine eters – er wordt ook pizzetta geserveerd. Geen pizza fan? Geen zorgen, genoeg andere typisch Italiaanse gerechten op de kaart. Een aanrader met kids, niet alleen door de pizzetta en snelle service maar ook door de leuke kleurplaat voor de kindjes. Overal is aan gedacht. Een mooie wijnkaart, onze wijntip: de Ripasso Corte Guala Valpolicella Classico Superiore.

Maar de echte tip is de scroppino. Een scroppino zoals het hoort: luchtig, licht zoet, zuur en vooral sprankelend.

P.s.  Als je bij het zusje van Nolita gaat eten (Cafe Colette) dan halen ze, als je mazzel hebt en het niet té druk is, een scroppino voor je bij Nolita.

No Comments

Post A Comment