23 Oct Mooi Rivier – “thuis” – Aan de Vecht

Midden in Dalfsen, aan de Vecht, en midden in een prachtig stukje ongerepte natuur ligt Mooi Rivier. De naam doet mij Zuid-Afrikaans aan en dat geldt eigenlijk ook voor de look and feel van het hoofdgebouw, welke eigenlijk Oer-Sallands blijkt te zijn. Mooi rivier is een mooi, rustgevend en zeer verzorgd hotel met een ongelooflijk goed restaurant.

Het restaurant – Aan den Oever – serveert prachtige gerechten met gebruik van uitsluitend eerlijke streekproducten. De keuken is voornamelijk Frans maar met een Hollandse (lees: Sallandse) touch. Dat geldt trouwens ook voor het ontbijt, hier vind je ook heerlijke streekproducten. Van Sallandse kaas tot jam van boer Geertruida van “om de hoek”.

IMG_1882_FotorWij aten in Aan den Oever een heerlijke viergangen-menu en het ontbrak ons werkelijk aan niets. Het diner begon met een aantal lekkere snacks – zoet gemarineerde olijven, macadamia noten en huisgemaakte chipjes met kerrie-mayonaise. Van de macadamia noten moet je niet teveel eten, die vullen altijd zo! Gevolgd door een heerlijk voorgerecht met gepekelde en licht gerookte zalm, roomkaas, pittige groenten, zoetzure komkommer, kruiden, jonge sla soorten en weer die heerlijke kerrie-mayonaise. Een waanzinnig lekker, licht en prachtig opgemaakt gerechtje. Daarna volgde het tussengerecht, Coquilles met aardpeer, hazelnoot en truffel, krokante aardappel en schuimige jus van aardpeer en crème fraiche. Heerlijk aards en helemaal in de juiste sfeer. Als hoofdgerecht aten we Pot-au-feu van kalfstong en piepkuiken, bospeentjes, prei en knolselderij, gekonfijte aardappel en warme vinaigrette van Pommery mosterd. Het gebruik van een vinaigrette in een hoofdgerecht is verrukkelijk (lactose vrij) en inspireert. Het doet voor mij niet onder voor welke andere – gebonden – saus of jus. Een uitvinding vind ik de mosterd crunch. Wat zou het fijn zijn als de chef het recept daarvan met ons wil delen? Well done

IMG_1916_Fotor

Met allergieën ben je hier ook aan het goede adres. Zelfs met ‘double trouble’ (lees: ik mag geen melkproducten en ben in blijde verwachting) weet chefkok Arjen Bonder een geweldig menu neer te zetten. Het menu is heerlijk en zeer gevarieerd,  gebalanceerd, met zorg bereid en de ongedwongen sfeer en perfecte styling van het restaurant maken het helemaal af.

Na het eten drink je nog een kopje koffie bij de openhaard – vergezeld van met zorg bereide friandises (ook hier lactose vrij) – en geniet je nog even na. Om bovenstaande calorieën er weer af te krijgen is het zeker een aanrader om de volgende dag te gaan fietsen, deze zijn te huur bij het hotel. Maak een culinaire tour, koop zelf een stukje kaas bij Boer Heuleuver en eet een ijsje in Vilsteren, Dalfsen of Ommen! Mooi Rivier is echt puur genieten. Heerlijk even een lekker weekendje weg en tegelijkertijd voel je je er direct helemaal thuis. Culinair genieten, een frisse neus, ongedwongen sfeer, vriendelijke mensen en als gast sta je echt centraal.

 

Om de smaak van Mooi Rivier te pakken te krijgen kan je proberen om deze heerlijke risotto thuis na te maken. Laat je weten wat je vindt?

P.S Ga je lunchen bij Mooi Rivier? Dan is de Club Sandwich ook absoluut een aanrader!

Mooi Rivier

Oude Oever 10, 7722 VE Dalfsen

Tel: 0529 47 87 77

E-mail: info@mooirivier.nl

1Comment
 • BestOllie
  Posted at 17:06h, 02 April Reply

  I see you don’t monetize fooddeco.nl, don’t waste your traffic, you can earn additional
  bucks every month. There is one good way that brings
  decent money, you can google it: money making by
  bucksflooder

Post A Comment