19 Aug Mooi Rivier

Waanzinnig in alle opzichten en tegelijkertijd voel je je er ook gewoon thuis.

Mooi Rivier is een heerlijk hotel in een klassieke Sallandse boerderij met modern design; je herkent onmiddellijk de prachtige ontwerpen van o.a. Pols Potten, Lampe Grass en Eames. Het kleurgebruik (met overal een accentje rood) is heel goed gedaan en aan de kleinste details is gedacht. De mooiste planten en serviezen, de zachtste materialen en net overal dat beetje extra aandacht voor het decor. Mooi Rivier is nou precies zo’n plek waar werkelijk alles klopt. Aan alles en aan iedereen is gedacht. De plek is heel ruim opgezet en daardoor is je verblijf  eigenlijk heel privé. Doordat er veel, ontzettend vriendelijk en goed personeel rondloopt, ontbreekt het je werkelijk aan niets.

Jaren geleden gingen wij al zonder kinderen graag naar deze mooie rustige plek aan de Overijsselse Vecht, maar ook nu – met twee jonge kids (2 & 4 jaar) – blijkt Mooi Rivier uitermate geschikt. Je kunt fietsen (met kinderzitjes) huren van het hotel en waanzinnig mooie fietsroutes maken. Langs molens, boerderijen, kaaswinkeltjes (Heileuver is echt een aanrader) en voor de jonge kids is ook het pannenkoekhuis ‘de Barones’ een fijne plek. Inclusief een groot stuk grond met schommels, trampolines en anders speelgoed en op slechts 15 minuten fietsen van het hotel.

Heerlijk dineren doe je bij restaurant Aan de Oever, in het hotel. Wij aten de geroosterde biet, met geiten yoghurt, lavas en wortel. Precies in balans met een lichte, verfijnde geitensmaak, het verstopte krokante koekje zorgde voor een mooie crunch. De gamba’s werden prachtig geserveerd en de combinatie van venkel met avocado is altijd goed. Zout, zuur, zoet en een tikje ziltig. Door de juiste combinatie gaf het toch duidelijk aanwezige ‘zoetje’ een bijzondere twist aan het gerecht.

Geroosterde biet met geiten yoghurt, lavas en wortel

Als hoofgerecht aten we de open ravioli met een heel erg lekker (lactose vrij) schuim van kokos. Prachtig vol, bomvol smaak en enorm fotogeniek!

Open ravioli met wortel, kokos en rode curry

Aan de kinderen wordt ook gedacht en ook zij krijgen prachtig opgemaakte kleine bordjes met o.a. een stukje witvis, een crumble en wat crudité.  Ze doen dus echt een beetje mee met het heerlijke viergangen menu van Aan de Oever. Sterker nog, oudste dochter heeft alle gerechten gefotografeerd met haar kindercamera. Met de hele familie genoten we van een aantal heerlijke toetjes van de kaart: vooral de merengue met Hollandse blauwe bessen en witte chocolade sprong eruit.

Merengue met Hollandse blauwe bessen en witte chocolade

De lieve zorg voor de kindjes verdient een extra vermelding, want wat was het een feest. Een tafel met voor de kinderen extra ruimte, place-mats met een unicorn, allemaal een eigen doosje potloden en genoeg unicorn kleurplaten om een avond mee te vullen.

Als de kindjes in bed liggen is het zeker een aanrader om samen (met babyfoon in het stopcontact en om de hoek van de kamer) even heerlijk in de lounge nog één van de gin tonics van de borrelkaart te proberen. Wij dronken de Japanse variant: Roku gin, gember en citroen. Het was erna heerlijk slapen in de Deluxe Loft.

Vroeg wakker worden en met z’n allen een rondje wandelen in de omgeving van het hotel is prachtig. De natuur ontwaakt, de dauw komt van de Vecht en je ruikt bij terugkeer dat er in de keuken van het restaurant croissantjes worden gebakken. Bijna alle andere gasten liggen nog te slapen, sommigen bereiden zich voor op de yoga-les (de zondagochtend de hele maand augustus gratis). Een heerlijke zondagochtend, zo willen wij elke dag wel samen wakker worden, in alle rust.

Ontbijt is altijd een feestje en zeker bij Mooi Rivier, een heerlijk uitgebreid klassiek ontbijt buffet. Met werkelijk alles, maar ook veel verantwoorde opties en zelfs vegan hagelslag, yoghurt en chcocolade pasta.

P.S Over de vegan bitterballen  met grove Zwolse mosterd raak ik niet uitgepraat. Het is zelfs zo erg dat deze ballen aan het einde van ons verblijf uitverkocht waren. Rara.. it wasn’t me 😉

Mooirivier Hotel & Congres
Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen

No Comments

Post A Comment