28 Aug Kanarie Club

De Kanarie Club, gelegen aan het Bellamyplein – grenzend aan de Amsterdam Foodhallen, is een waanzinnig fraaie hotspot voor een heel gemêleerd publiek.  Wij aten er met twee jonge kids, om ons heen zaten mensen lekker te eten en waren tegelijkertijd hard aan het werk, er wandelen toeristen in en uit en je loopt er veel bekenden tegen het lijf. 

Het decor is licht, vrolijk en een tikje chique, prachtig gecombineerd met de originele onderdelen van deze voormalige tram-remise. Heel goed gedaan dus, er zijn een paar echte blikvangers. De menukaart is net zo veelzijdig, je hebt keuze uit een uitgebreid menu (voorgerechten 12 euro, hoofdgerecht 19,50 en toetjes 8,50) met vegetarische opties. Leuk dat er ook een speciaal ‘kids’ menu is. Helemaal een feest (ook voor papa en mama trouwens) dat er een indoor zwembad is, niet met water maar met lekkere kussentjes gevuld! Een geweldige vondst. Voor de kinderen een feest maar wij konden ‘in bad’ ook heerlijk nippen aan een goddelijke cocktail.

We aten de krokante buikspek met crème van zoete aardappel, een chutney van bospeen en krokante ui. Nou vind je wel vaker ‘krokante’ buikspek op een menukaart , maar zelden is die buikspek net zo crispy als hier. De buikspijk is heerlijk krokant en de ui geeft een heel fijne dubbele crunch aan het gerecht. 

De licht gerookte kalfsmuis wordt geserveerd met buidelzwammetjes, een gel van appel en szechuan peper, Een lekker klassiek gerecht, jammer alleen dat de kalfsmuis (nog) iets teveel gekoeld was en daardoor een wat vlakke smaak had. Als hoofdgerecht was de roodbaars met beurre blanc echt genieten, de smaken perfect in balans, de borden prachtig opgemaakt in ton sur ton. Ook wel weer eens anders dan anders. Parelgort is een favoriet ingredient van ons, met een lekkere structuur, de Kanarie Club serveerde een vegetarische variant met gegrilde mini groenten en een dressing van paprika. De kindjes aten trouwens spaghetti bolognese, met Parmezaanse kaas en komkommer. Die was zo te zien heerlijk, maar ik was toch blij te horen dat ‘die van mama’ nog lekkerder is. 

Op advies van de goede bediening dronken wij er een Montepulciano bij, heerlijk vol, op de juiste temperatuur en ook nog eens geserveerd in een leuke fles. Er was nog een drupje over voor bij het – voor ons bijna onmisbare – lekkere kaasplankje. Die wijn was inmiddels op toen de toetjes kwamen, maar dat mocht de pret niet drukken, want wat hebben we genoten van de Peche Melba in Kanarie Club stijl. Deze werd geserveerd bij het zwembad, zodat de kids lekker konden ‘zwemmen’ en wij intussen konden smullen van de toetjes. 

Ik ga snel eens terug om een middagje te werken bij de Kanarie Club, al is het alleen maar om nog een keertje te kunnen genieten van de heerlijke parelgort!

Openingstijden: Nog net geen 24/7 maar scheelt niet veel…. 08.30 – 00.00 door de week en 09.30 – 01.00 weekends.

No Comments

Post A Comment