25 Feb ‘Home Away From Home’ – Mooirivier.

Het voelt iedere keer een beetje als thuiskomen en inmiddels zijn we hier nu voor de vierde keer.  Nu voor het eerst in de winterperiode om ook eens heerlijk weg te kunnen kruipen op de fijne banken voor de gezellige, giga openhaard, te genieten van een menu met winterse streekproducten en wakker te worden met uitzicht op het prachtige Vechtdal in de winterzon.

De loft kamers van Mooirivier hebben een internationaal karakter, ‘Loft meets Scandic’. Een fijne plek waar je helemaal tot rust komt, vandaar dat Mooirivier nu ook een arrangement ‘Solo Retreat’ biedt. 

In restaurant Aan de Oever stel je je eigen heerlijke menu samen van de à la carte gerechten, drie- of viergangen voor respectievelijk 39 en 54 euro. Wat een mazzel, bij aankomst bleek dat de volgende dag een compleet nieuwe menu-kaart in restaurant ‘Aan de Oever’ gelanceerd zou worden. Dat betekende dat wij op de eerste avond van het oude en de volgende avond van het nieuwe menu konden genieten. Blijer kan je een ‘foodie’ natuurlijk niet maken. Wij verbleven namelijk twee nachten op deze zalige plek.

Het keukenteam is een enthousiaste getalenteerde brigade koks onder leiding van Arjen Bonder die graag werken met streekproducten. Dit laatste heel letterlijk want een deel van de kruiden wordt zelfs iedere middag van eigen grond aan de Vecht vers geplukt. Onder andere postelein, duizendblad en vogelmuur. Ik ga proberen deze plantjes ook in mijn eigen kruidentuin te laten groeien!

Het gevoel voor detail, de diverse fusion-gerechten en de opmaak (inclusief de keuze van de bordjes) maken iedere gang weer tot een feestje. Opvallend was de geroosterde coquille met paksoi en sereh; knap hoe deze zelfs zonder koemelk bijzonder schuimig en romig wordt. Daardoor natuurlijk ook lekker licht. De gestoofde kalfssukade, pastinaak en polenta passen prachtig in het ‘winterse plaatje’ en de smaak van truffel maakte het helemaal af. De huisgemaakte peterselie-poeder had ik graag mee naar huis willen nemen, die geeft niet alleen een bijzondere smaak maar is ook nog eens prachtig op je bord.

Geniet na het eten van een Espresso Martini of een huisgemaakte limoncello in de prachtige lobby! 

Ontbijten doe je trouwens ook in het prachtige decor van restaurant Aan de Oever. Volop keuze van een gezonde start tot guilty pleasures: pannenkoeken (met maple syrup natuurlijk!), allerlei soorten zoetigheden en crispy bacon. Als je je echt schuldig voelt, kan je na het ontbijt nog altijd een fiets huren en een prachtig rondje Vechtdal fietsen!

Mooirivier Hotel & Congres
Oude Oever 10
7722 VE Dalfsen

No Comments

Post A Comment