21 Nov De Lampe de Marseille van Nemo

Op een nieuwe werkplek (of in een nieuw huis) is het altijd maar even afwachten wat je favoriete plekjes gaan worden. Op de tekeningen bedenk je van tevoren waar je gaat zitten eten, werken, chillen, spelen, maar in werkelijkheid moet je eerst ergens echt wonen of werken om echt te ervaren wat nou die fijnste plekken in een huis zijn. Ons ‘prinsessen hoekje’ is een van die plekken die favoriet is om in te werken, te eten en te spelen.

Als je door de strelitzia’s spiekt, zie je de gezellige dorpsstraat maar je waant je toch heerlijk privé. Het is lekker om zo dicht bij de keuken te zitten ‘ waar alles gebeurt’.

Het probleem was alleen de verlichting, want hier hadden wij bij het ontwerp geen rekening mee gehouden. Het daglicht is er helemaal goed, vandaar dat de strelitzia’s ook zo prachtig groeien. Maar als wij ’s avonds samen eten op ons ‘prinsessenbankje’ (huis met twee dochters en een roze velours bankje en poef, vandaar) is het er toch nog wat donker. Er ontbrak eigenlijk nog gewoon een mooie design lamp

Onze binnenhuisarchitect tipte ons De Lampe de Marseille wandlamp van Nemo en wat is het een prachtexemplaar van Italiaans design. Onze studio (aan huis) is een mix van klassiek en modern. Qua inrichting maar ook qua bouw: het studiogedeelte is een monument en de rest van het huis is van eind 20ste eeuw.

De Lampe de Marseille van Nemo is een klassieker (1950-1952), maar in een modern jasje en mega functioneel. De vorm is waanzinnig en hij heeft ook nog eens twee kappen en dus twee (ja, apart geschakelde) lichtbronnen. De bovenste lamp (indirect licht) schijnt op de oude houten scheepsbalken in het plafond en de grote kap (direct licht) staat afgesteld op de marmeren eettafel. Hier kan je eindeloos in variëren want de arm van maar liefst 1,80 meter (met verschillende scharnierpunten) is verstelbaar en daardoor kan je de hele hoek op allerlei verschillende manieren verlichten.

De kleur – lichtgrijs – is heel erg mooi en past perfect bij de betonnen vloer en de marmeren spatwand in de keuken.
Kortom een prachtige lamp en mocht je geen plek hebben voor dit formaat – de Nemo Marseille lamp is er ook in een mini variant en beide zijn verkrijgbaar bij Flinders.

 

 

 

 

 

No Comments

Post A Comment