24 Mar Barbecook Rookoven

Fijn, de lente is eindelijk daar en het eerste mooie zonnige weekend is ook al een feit.
Tijd om in de tuin aan de slag te gaan, je balkon tuin of dakterras een opknapbeurt te geven en een nieuwe BBQ te kopen.
Want laten we eerlijk zijn, wij Hollanders eten als het maar een beetje mooi weer is maar al te graag iets van de geliefde ‘grill’.
Een variant op de traditionele BBQ is de rookoven, in tegenstelling tot de meeste BBQ’s is deze ook het hele jaar door goed te gebruiken.
Daarbij is het roken van eten – net als stomen – ook een hele gezonde manier van eten bereiden.
Dat komt omdat er geen olie of boter aan te pas komt en de authentieke smaak van het product beter behouden blijft.

Het mag duidelijk zijn dat de meeste BBQ-s niet echt de schoonheidsprijs verdienen maar deze Barbecook rookoven is een mooi object voor in de tuin. Dat geldt overigens voor alle producten van Barbecook. Het fijne van deze rookoven is dat je ‘m ook prima kunt gebruiken als gewone BBQ, een dubbele functie dus.

In Griekenland at ik eerder dit jaar een heerlijk gerecht gemaakt met gerookte aubergine en feta. Om mij een beetje terug op een mooi Grieks eiland te wanen, besloot ik daarom o.a. aubergines te gaan roken, het recept voor de gerookte aubergine-spread lees je hier.
Ook knoflook leent zich uitstekend voor roken en geeft een hele bijzondere smaak.
Gerookte knoflook kan je heerlijk gebruik voor bijvoorbeeld een mooie saus of voor in een salade.

Op de planning staat nu nog het roken van zalm, vlees en zelfs een avocado roken. Ik houd je op hoogte. Ga je ook ‘roken’, deel dan je creaties met mij op Instagram!

De Barbecook rookoven kost €115 en is verkrijgbaar bij fonQ.

eggplant-feta-spread

No Comments

Post A Comment