24 Mar Serax Surface by Sergio Herman

Als het op fotograferen aan komt ben ik best selectief in de items die ik gebruik. Het moet een beetje sober zijn (je wilt ten slotte alle aandacht geven aan het gerecht wat je presenteert!), het moet niet te erg glimmen, het moet niet te groot zijn en niet geheel onbelangrijk moet het passen bij de stijl van @fooddeco.
De nieuwe Surface lijn van Serax – by Sergio Herman – leent zich hier uitstekend voor. Wat een prachtige bordjes, pannetjes, kommetjes en snijplanken. De Surface steelpannetjes zijn mijn favoriet, klein, stoer en super om iets in te bakken maar zeker ook om iets op tafel in te presenteren.
Het materiaal is van aardewerk en heeft wat extra liefde en aandacht nodig. Eventueel kan je ze zelfs bestellen met deksel en ze zijn beschikbaar in verschillende formaten.

Verder viel mijn oog op de diepe borden in de kleur camogreen. Ze hebben een heel fijn – lees: niet te groot – formaat en zijn mooi mat.
Je presenteert er een mooi opgemaakt voorgerechtje in of een lekkere dip! Ik maakte bijvoorbeelde een Smoked Eggplant & Feta spread.

De lijn van Serax Surface by Sergio Herman is verkrijgbaar bij fonQ

Ingrediënten
1 gerookte aubergine
½ limoen, sap
snuf komijnzaad
2 blaadjes munt
3 eetlepels olijfolie
100 gram witte kaas/ feta
zout en peper naar smaak
Toppings: munt, baby basilicum, zonnebloempitten, pompoenpitten, rozen blaadjes, chili vlokken, granaat appel pitjes en cress

Bereiding
Rook de aubergine volgens de instructies van Barbecook.
Pel of snijd de schil van de aubergine en meng de aubergine met een keukenmachine samen met alle andere ingrediënten. Breng extra op smaak met peper en zout. Serveer met wat olijfolie en toppings naar keuze. Lekker met een stuk knapperig warm brood.

No Comments

Post A Comment