Avocado Garden

07 Aug Avocado Garden by Fooddeco

“Dit is een smaakbom.: alle smaken die waanzinnig goed passen bij avocado! Met deze guideline voor de juiste verhouding van de verschillende kruiden kan dit gerecht niet mislukken.”

De ‘Avocado Garden’ heb ik een aantal jaren geleden bedacht en ‘t was direct een hit op mijn Instagram account @fooddeco. De eerste avocado garden publiceerde ik in 2015 en veel ‘gardens’ volgden.

Het is heel erg simpel maar misschien daardoor – in zijn eenvoud – juist zo’n succes. Het is tenslotte maar een avocado, doormidden gesneden (pit eruit, schil eraf), hummus erin en gedecoreerd met verschillende kruiden, cressen en bloemen. Veel kleur, structuur en verschillende (maar heel goed matchende) smaken, dat werkt goed.  

Het idee is voortgekomen uit een eerder gerecht van mij (en dit weet misschien niemand: The Banana Garden. Een banaan, doormidden gesneden, pindakaas eroverheen gesmeerd en versierd met superfoods, noten, bloemen, zaden etcetera. Ook echt een smaakbommetje!

Ik keek in mijn ijskast voor inspiratie, vaak ontstaan er leuke dingen door te koken slechts met de ingrediënten die je in huis hebt. Er was avocado en hummus en zo ontstond een hartige variant op de ‘banana garden’. Deze allereerste creatie staat ook in mijn boek ‘Avocado’.

Na dit populaire gerecht volgden er meer: onder andere de Avocado burger bun, avocado ribbons en de avocado ‘proposal’. Wel bijzonder om deze gerechten nu in restaurants terug te zien Niet alleen in The Avocado Show maar ook in (bijna alle) Avocado restaurants over de hele wereld.

Zelfs eens aan de slag? Probeer de Avocado Garden uit een van mijn avocado kookboeken.

No Comments

Post A Comment