Avocado Burger Bun

07 Aug Avocado Burger Bun by Fooddeco

‘I’m the proud mom of the Avocado Burger Bun’.

In verwachting van mijn tweede dochter (zomer 2016) en op het punt te gaan slapen, bedacht ik dat ik nog een paar perfectly ripe avocado’s in de ijskast had liggen. Met al die hormonen gierend in je lijf, kom je soms op van die aparte ideeën. Later blijkt dat idee helemaal nog niet zo gek te zijn.

Ik vind het altijd leuk om aan nieuwe creaties te denken, qua snijwijze of presentatie. Zeker met de fotogenieke avocado. Ik bedacht dat simpelweg doormidden gesneden, met wat sesamzaad er bovenop en met de juiste toppings, een avocado best op een ‘broodje’ kan lijken. De plek van de pit zou perfect dienst doen als saus ‘bakje’.  De volgende dag ging ik hier meteen mee aan de slag.

Het werkte perfect en was een hit in de studio, thuis en op internet! Het was tenslotte nog nooit eerder gedaan, nieuw en voor Amerikanen zelfs een beetje ‘vloeken in de kerk’, maar misschien daarom ook wel weer interessant.

Binnen 48 uur kreeg ik honderden persverzoeken: van HR-beelden tot interviews van media in Europa, de VS en zelfs vanuit Azië. Het is een makkelijke manier om een gezonde, lage calorieën, decoratieve, yummy en fun burger te maken.

Inmiddels zie je de burger bun overal verschijnen, in restaurants over de hele wereld, op Instagram wordt hij veelvuldig gemaakt en gefotografeerd. Je ziet ze zelfs op t-shirts, buttons en speldjes terug.

Dan ben en blijf je toch een beetje trots op dit idee, ontstaan vanuit een pregnancy-craving op een zolderkamertje aan de mooie grachten van Amsterdam.

1Comment
  • Devlin
    Posted at 13:46h, 16 November Reply

    Ik kwam hier per ongeluk, op zoek naar recepten van avocadoburgers om inspiratie op te doen de mijne te perfectioneren qua smaak. Burger van avocado, niets als dit.
    Maar wat een toffe foto en een geniaal idee. Love it!!!!! Helaas zul je er niet alle credits voor krijgen in een online wereld waar iedereen alles jat van elkaar.
    Daarom dit bericht, super tof! je hebt er een volger bij 🙂

Post A Comment