26 Oct Vis van de maand Oktober: Tongfilet rolletjes met garnalen in pittige tomatensaus met Feta

Deze zomer ben ik heerlijk met manlief en kind een weekje naar Griekenland geweest. Allebei zijn wij enorm dol op lekker eten en goede (liefst Italiaanse) rode wijn, Griekenland trok ons niet altijd omdat wij eigenlijk dachten dat het op culinair vlak enorm tegen zou vallen. Niets is minder waar want ik ben wel degelijk enorm geïnspireerd geraakt door verschillende mediterrane smaakcombinaties die ik nog niet kende. Een van mijn favorieten is het gebruik van steranijs. Vooral in combinatie met vis, schaal en schelpdieren en om het geheel Grieks te maken voeg ik graag feta toe! Als tegenhanger van het zoetje van anijs heb je wat pit nodig en daarom is de tomatensaus flink op smaak gebracht met chilivlokken!

Tongfilet is de vis van het jaar – gefeliciteerd lekkere tong! Een tong is een platvis en ze komen over de hele wereld voor in verschillende vormen. Leuk weetje: De sliptong dankt zijn naam waarschijnlijk aan de werkwoorden slippen en/of slepen. De sliptong (de kleinste variant van de tong) is namelijk zo klein dat hij makkelijk door de gaten van het visnet heen glipt/slipt.

Tongfilet rolletjes met garnalen in pittige tomatensaus met feta
NODIG

250 gram (wok)garanalen
200 gram tong filet
2 sjalotjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, geraspt
1 theelepel chili vlokken (meer of minder naar smaak)
1 glas witte wijn
500 ml gezeefde tomaten
2 steranijs
100 gram feta
1 citroen
selderij
brood

BEREIDEN
Fruit de ui, knoflook en chili vlokken ongeveer 5 minuten in wat olijfolie. Blus af met een glas witte wijn. Neem zelf ook een glaasje. Voeg de tomatensaus en de steranijs toe. Zout is niet nodig omdat de feta straks voldoende zout geeft. Laat ± 15 minuten op laag vuur pruttellen. Maak ondertussen twee rolletjes van de tong filet – zet vast met een kleine saté prikker – en voeg deze rolletjes toe aan de tomatensaus. Laat in ongeveer 10 à 15 minuten gaar worden. Grill ondertussen in een andere pan de wok garnalen. Haal de steranijs uit de tomatensaus en voeg de garnalen toe aan de tomatensaus, kruimel de helft van de feta door de saus heen en kruimel de rest er overheen, serveer met schijfjes citroen, selderij, fijngehakte peterselie en warm brood.

Tip: Serveer met gegrilde groente, pasta, rijst, gebakken aardappeltjes of een lekker stuk warm (vers of gegrild!) brood!

No Comments

Post A Comment