28 Aug Hotel Arena: Van weeshuis, populaire uitgaansgelegenheid naar prachtig design hotel

Als student kwam ik er regelmatig voor leuke feestjes, inmiddels is er een heleboel veranderd.
Je komt er nog steeds voor leuke feestjes, maar nu ook en vooral voor heerlijk eten en een goede nachtrust.

Aan de rand van het Oosterpark waan je je in een ware oase van rust. Wat een fijne plek is dit. Op de automatische piloot belandde ik bij de oude ingang van Hotel Arena, wat nu de ingang van de parkeergarage is geworden (altijd fijn een parkeergarage bij je hotel). In plaats daarvan is de prachtige ingang verplaatst naar de parkzijde waar je ook direct zicht hebt op PARK – het nieuwe cafe-restaurant van hotel Arena.

Het gehele pand is een mooie combinatie van klassiek en modern, authentieke details gecombineerd met veel staal en glas en een klassiek interieur afgewisseld met moderne kunst en grappige elementen (zoals het plafond en de wijnrekken in het restaurant die gemaakt zijn van bewapeningsnetten ‘uit de bouw’.).

Deze mix vind je ook terug op de menukaart van PARK – een All Day (shared dining) Menu met ook de mogelijkheid tot private dining. Favoriet was de broccoli met geitenkaas, truffel en amandel. Een combinatie die je misschien zelf niet zo een twee drie zou maken maar dit ga ik zeker thuis ook eens proberen. Wij dronken een heerlijke Malbec (wel op verzoek nog wat extra gekoeld), een mooie match bij bijna alle gerechten die PARK ons serveerde – uit de handen van uiterst leuke bediening trouwens. Het menu is eclectisch en je vindt er gerechten van Nederlandse bodem, zoals bijvoorbeeld black angus bitterballen maar ook tabouleh, piadina en bloemkoolburgers.

De nieuwe kamers van Hotel Arena aan de west-vleugel, ja, je mag gerust spreken over ‘vleugel’ want hotel Arena heeft en dat zou je niet zeggen (en is daarom zo heerlijk) liefst 139 kamers. Wat mij betreft een perfecte maat, groot genoeg om op alle fronten uitstekende service te verlenen en niet te groot want voor je ‘t weet is die service dan vaak heel onpersoonlijk.

De nieuwe kamers zijn – heel verrassend – split level, met gigantische ramen (over twee verdiepingen), met uitzicht over het park en het ontbreekt de gast aan niets. Het doet mij denken aan de betere designhotels in New York, waar ook tot in de kleinste details over werkelijk alles goed is nagedacht. Op zowel het gebied van design als in service en comfort.

Om kort te gaan: een aanrader! Ik ga zeker snel weer een keer terug en misschien zelfs met de kids, want daar is hotel Arena ook uitermate geschikt voor – het Oosterpark en het Tropenmuseum om de hoek.

En dan weet ik de entree goed te vinden!

Hotel Arena
’s-Gravesandestraat 55
1092 AA Amsterdam
Nederland
+ 31 20 8502400
info@hotelarena.nl

No Comments

Post A Comment