01 Jun ‘t Liefst een SieMatic

Een eerste koophuis betekent ook – eindelijk – voor het eerst zelf en in ons geval ‘from scratch’ een keuken ontwerpen. Ik ben redelijk verknocht aan Amsterdam, maar met twee kinderen en toch de behoefte aan wat meer ruimte was terug naar mijn roots een logische stap. Maar dan niet naar een dertien in een dozijn huis.

Toen dit huis, een oude schildersloods – in de jaren ‘90 omgebouwd tot tweedehands boekenwinkeltje – te koop kwam wisten we het meteen. Dit moest het worden, wij waren namelijk op zoek naar iets aparts. Op slag verliefd waren we en het bood genoeg ruimte en dus mogelijkheden voor Fooddeco om er een studio en keuken aan huis te creëren.

Op keukengebied is er zo ontzettend veel keuze maar als je kan kiezen dan kies ik het liefst SieMatic. De keuken schittert in de oude boekenwinkel, een ruimte van 70 m2. Ondanks dat de keuken een eiland heeft van 4 meter lang en een kastenwand met marmeren aanrecht en een tot op 2 meter hoogte marmeren spat wand, oogt de keuken toch niet perse groot en is het er knus. Vooral door het kleurgebruik, de verschillende materialen en de houten plank van 40 cm die het eiland blad ‘breekt’.

Maar ook de styling en verlichting spelen een grote rol, van prachtige Jielde lampen tot industriële lampen van Neef Louis en een roze velours bankje voor een zachte touch en met een knipoog naar onze twee dochters. We noemen het ook wel ‘het prinsessen bankje’. De styling van de gehele benedenverdieping kwam tot stand in samenwerking met Linda Pijper van the Maker Home. Bij het samenstellen van een keuken zijn er zo veel mogelijkheden dat een Pinterest bordje uitkomst biedt. Samen met mijn vriend en Linda, hielden we een bordje bij met alle keuzes en als ik terugkijk dan is dit ook precies geworden zoals we het hadden bedacht.

Ik kan er nog heel veel meer over vertellen en dit wordt vervolgd, maar de beelden spreken voor zich. Het is mijn droomkeuken #myhappyplace.

img_6196img_6089img_3922  dsc_0230

No Comments

Post A Comment