19 Sep restaurant Moon Amsterdam

Op grote hoogte op hoog niveau eten.

In de A’DAM Toren van bijna 100 meter (incl. mast) is onlangs restaurant Moon geopend. Een draaiend restaurant op de 19e verdieping en daarmee op 80 meter hoogte. Het hoogste restaurant van Amsterdam dus. Ja, want Ciel Bleu van het Okura Hotel is net een paar meters lager.

Je draait een rondje in een uur, wij draaiden drie rondjes mee en zagen de zonovergoten stad langzaam veranderen in een feeëriek verlichte, nog steeds bruisende stad. Fenomenaal, het 360 graden uitzicht over het IJ en Amsterdam. Bij mooi weer – en dat geluk hadden wij – is zelfs de Schipholtoren duidelijk zichtbaar.

Signature chef Jaimie van Heye legt duidelijk zijn stempel op de keuken van Moon, maar Chef Tommy den Hartog weet het allemaal prachtig uit te werken.Klassieke gerechten met een moderne twist. Best lastig zo’n open keuken, wij konden er drie keer uitgebreid binnen kijken en dan is het net of je aan de ‘chefs table’ zit.

Moon, het roterende restaurant dat draait om eten en dineren als beleving. Alle gerechten zijn prachtige plaatjes. De presentatie krijgt een dikke tien. Hoewel er wel heel kwistig met eetbare bloemen wordt gestrooid.

Over de gerechten niets dan lof, hoewel sommige porties wel aan de kleine kant zijn. Het belangrijkste bestanddeel komt er wel veelal karig vanaf. Een paar dunne schijfjes coquille ceviche gegaard (ik denk niet eens een hele coquille per persoon…) zag er in de schelp fantastisch uit met fraaie begeleiding van van alles en nog wat maar ‘t was een beetje ‘zunig’. Het Black Summer Gold, een hemelse mousse van aardappel/eidooier en zomertruffel, was voortreffelijk en wel weer een vorstelijke portie. Dat was werkelijk smullen. Dit werd geserveerd naast de pork belly en die was ook heel goed van smaak en textuur. Het toetje was een plaatje: een zilveren full moon met chocolade, yuzu en mango. Heerlijk!

Wat doe je met je bestek/gewoon vies op tafel terug, roeien doen we namelijk sowieso niet maar zelfs voor ‘roeiers’ is ‘t lastig met die hoge kommen. De presentatie van alle gerechten zou in een lagere kom of gewoon op een bordje veel beter tot z’n recht komen.

Inschenken van de wijn (de witte overigens niet koud genoeg) gaat in een hoog tempo, bij elk glas wordt er flink gemorst. Het hoeft allemaal echt niet als een goochelaar. De wijnkaart is bijzonder goed, maar behoorlijk aan de prijs. Dat moet anders kunnen.

Om kort te gaan: een bijzondere ervaring, dineren op deze spectaculaire plek is een waanzinnige belevenis en zeker aan te raden.

Restaurant MOON
Overhoeksplein 3 – Amsterdam

1Comment
  • De Bazel
    Posted at 10:05h, 24 April Reply

    Leuke tent, echt een aanrader! Justin

Post A Comment