26 Oct Radiatori met Truffel & Parmezaan saus & Crispy Salie

Lange tijd is dit een enorm familiegeheim geweest en het succesnummer op kerstdiners en kookclubjes. Maar het wordt nu eindelijk eens tijd om deze waanzinnige saus met jullie te delen. Bij de nieuwe Grafalo pasta ‘Radiatori’ (oftewel mini radiatoren) en het stormachtige herfstweer dat oktober ons dit jaar brengt, komt toch snel het idee voor een lekkere ‘bowl of hearty goodness comfort food’ naar boven. De volle romige saus met truffel en Parmezaan in combinatie met knapperige salie en heerlijk beetgare pasta van Garofalo stilt deze ‘craving’ gegarandeerd. De saus kan je gebruiken voor bij pasta (ook verrukkelijk trouwens met ravioli), maar is ook heel erg lekker bij een mooi stukje vlees, ik geef het zelf vaak bij confit de canard. Dat laatste is ook een heerlijk winters en makkelijk gerecht!

P.S. Wat een heerlijke pastasoort, deze heb ik niet eerder gezien/gegeten. De ‘radiatoren’ absorberen de romige saus perfect en vormen dus een geweldige combinatie.

NODIG
300 gram Garofalo Radiatori pasta
1 bosje verse salie
voor de saus:
1 pot vleesfond (400 ml)
250 ml potje (soja) room
1 zakje Parmezaanse kaas, 40 gram (+ extra als topping)
2 à 3 eetlepels truffeltapenade

BEREIDEN
Meng de fond en de room in een sauspannetje en laat voor de helft inkoken, dit kan best een tijdje duren (± 2 uur). Voeg de Parmezaanse kaas en truffel tapenade toe en meng goed. Voeg naar smaak extra Parmezaanse kaas en/of truffeltapenade toe. Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking. Breng in een koekenpan een klein laagje olie toe en frituur hierin de salie blaadjes, dit gaat heel snel dus blijf er bovenop staan. Laat de blaadjes uitlekken op een keukenpapiertje. Meng de pasta met de saus en leg hier wat blaadjes knapperige salie bovenop. Serveer er een extra bakje Parmezaanse kaas bij.

Wijntip: Een mooie Ripasso past hier heel goed bij. De lekkerste vind ik de Ripasso van Zenato.

No Comments

Post A Comment