Pillows Grand Hotel Reylof, Gent

27 Feb Pillows Grand Hotel Reylof, Gent

Het allerliefst kijk je onder alle meubels, bordjes en glaswerk. Dat is echt onvermijdelijk want over werkelijk alles is tot in detail over nagedacht. Dat zegt voldoende toch? Pillows Grand Hotel Reylof heeft de ultieme combinatie van klassieke elementen (marmer, vintage en uiteraard het monumentale pand) gecombineerd met industriële onderdelen en strakke meubels. Leuk detail is dat ook alle medewerkers van Pillows er zo waanzinnig stylish uitzien. Je moet gewoon sowieso Pillows eens ervaren. Maar ben je toevallig aan het verbouwen of aan het herinrichten – je kan hier echt een heleboel inspiratie opdoen!

Gent is een mooie, levendige, kleine stad waar genoeg te zien en te beleven is. Maar de hele dag in de watten gelegd worden bij Pillows Grand Hotel Reylof is ook echt een aanrader. Een aantal kamers hebben een prachtig (zonnig) balkon, er is een heerlijke binnentuin en deze Pillows biedt ook nog eens een heerlijke spa, inclusief zwembad en sauna.

Het diner in het bijbehorende restaurant LOF was tot in de puntjes verzorgd en het menu is bijzonder uitgebalanceerd. Ook met een koemelkallergie (lees ondergetekende) of als vegetariër zijn er voldoende heerlijke, prachtig opgemaakte, verfijnde gerechtjes. Wij starten het diner met – zoals chefkok Jasper Maatman het zelf noemt – ‘Lof Amaizers’. Twee heerlijke tacootjes met kentjoer (familie van de gember) en een pittige mayonaise. De taco’s waren echt opgemaakt in ‘fastfood’ stijl, dat was wel een leuk detail want in totaal contrast met de stijl van het restaurant. We aten een tweede ‘amaizer’, namelijk: garnalen tempura. Dat is altijd goed, leuk was de combinatie met amandel schaafsel. Lekkere dubbele crunch van de knapperige tempura en krokante amandel.

We genoten van het 6 gangen menu van de chef – samengesteld door het hele team van LOF restaurant en in samenwerking met Michelinster chef Ron Blauw. Hoogtepunt was de steak tartaar met dressing van beenmerg en gepofte kaantjes – die waanzinnig leuk geserveerd werd in een uitgeholde en gerookte sjalot. De tartaar kwam pas tevoorschijn als je deze door sneed – die bijzonder leuke truc kennen we nog van Heston Blumenthal maar gaat nooit vervelen. Heerlijk was de gepocheerde zwezerik met kimchi – wat een geweldige combinatie van smaak en structuur!

 

 

 

 

 

 

 

‘Lof ‘s boneless spareribs’ met frisse salade van wortel en huisgemaakte sambal hebben we recent nog geproefd – op de uitreiking van Michelin 2019. Wij eten nog maar weinig varkensvlees maar voor dit gerecht kan je mij wakker maken. Bij het heerlijke menu dronken wij trouwens een prachtige Rioja (Tempranillo, Rioja Reserva, Bodegas De La Marquesa Valserrano, Spain, 2013) – echt een aanrader en voor een goede prijs.

Na het afsluitende glaasje limoncello was het heerlijke slapen in de prachtige – recent gerenoveerde – kamer van Pillows Gent. ‘Sleep is a timemachine to breakfast’ … Lucky me dat het ontbijt bij Pillows ook echt een feestje is!

xoxo Fooddeco

No Comments

Post A Comment