04 Jan PENHA LONGA RESORT – PORTUGAL

Een week er echt helemaal tussenuit. In een heerlijk oord, op een toplocatie en van alle gemakken voorzien. Wat wil je nog meer? Het Penha Longa Resort is een prachtig hotel (onderdeel van de Ritz-Carltongroep) bij een bijzonder 14e eeuws klooster, eigenlijk aangelegd in de oorsponkelijke kloostertuinen. Een heerlijke wandeling leidt je langs de historische monumenten van de eeuwenoude geschiedenis van dit bijzondere deel van het Sintra gebergte.

Het is een waar paradijs voor families, spa-fans en golfers en dat op slechts 30 minuten verwijderd van Lissabon. Tijdens je verblijf in Penha Longa is een bezoek aan die bijzondere stad dan ook een must. Wij gingen er zelfs twee keer naar toe.

Er zijn maar liefst zes restaurants in het resort, het intieme LAB van Sergio Arola heeft een Michelin ster en dat is helemaal terecht. Maar voor ons staat Midori, het Aziatische restaurant, op nummer 1. In het Italiaanse restaurant Il Mercato is de patissier een meester in chocolade desserts (hij maakt ook de meest spannende bonbons, wij proefden er o.a. een van pure chocolade met ganzenlever.). Yammie! Onwaarschijnlijk lekker. In datzelfde Il Mercati wordt elke ochtend een zeer uitgebreid ontbijt geserveerd. Er is zelfs een deel van het buffet op kidshoogte met allemaal heerlijks speciaal voor de kleintjes.

Maar hoe dan ook, op culinair gebeid is er voor elk wat wils. Het Penha Longa hotel heeft prachtige kamers met werkelijk heerlijke bedden. Grote badkamers, met alles erin wat er maar te wensen valt, prachtig gedecoreerd met heel veel rood marmer.

Sintra, het pittoreske stadje, een paar kilometer verderop, dat terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijkt, is een bezoek meer dan waard. Ook daar de prachtige Portugese azulejos, de geglazuurde tegeltjes in de mooiste kleuren en patronen. Maar natuurlijk moet je ook even op Cabo da Roca, het meest westelijke punt van het Europese vasteland geweest zijn. Deze 140 meter hoge kaap is weliswaar zeer toeristisch maar het is indrukwekkend hoe de Atlantische Oceaan hier – zelfs bij mooi weer – op de kust beukt. Op de terugweg rijd je dan langs Cascais, een heerlijk badplaats, ook slechts 10 minuten verwijderd van het Penha Longa Resort.

Voor kinderen is er een fraaie speeltuin, veel speciale activiteiten en natuurlijk een heerlijk buiten- en binnenzwembad. En er is een grote, goed geoutilleerde Spa. Het hotel heeft heel vriendelijk personeel, is zeer service-gericht. Maar dat is eigenlijk de volksaard van de Portugezen.

De 18-holes Atlantic Championship course, ontworpen door Robert Trent Jones Jr., is een fraai aangelegde, zeer uitdagende baan. Op een aantal holes heb je een heel mooi zicht op het race-circuit van Estoril en op de prachtige witte huizen van Cascais. Indrukwekkend. Een zeer heuvelachtig terrein, dus een buggy is aan te raden. Voor de iets minder serieuze golfers is er, naast deze 18-holes baan, ook de 9 holes Monastery Course. Minder heuvelachtig, dus zeer goed te lopen.

 

 

No Comments

Post A Comment