06 Aug MOOI RIVIER

Ben je op zoek naar een fijn hotel om met z’n tweetjes – of met de kids – er even een weekendje tussenuit te gaan? Dan is Mooi Rivier de aangewezen plek! Ik was altijd al dol op dit heerlijke oord midden in Dalfsen, Mooi en rustiek aan een Rivier gelegen. De Overijsselse Vecht wel te verstaan.

Van origine is Mooi Rivier een congreshotel maar het is inmiddels uitgegroeid tot een hotel/restaurant dat ook in de weekends druk bezocht wordt. Ruim een jaar geleden was ik er voor ‘t laatst en is er een hoop veranderd. Er is een aantal kamers bijgekomen en de keuken en het restaurant & de menu-kaart hebben een grondige facelift ondergaan.Maar er is één constante, en dat is fijn om te zien: de medewerkers zijn hier heel trouw aan het bedrijf. Een heel goed teken, begrijpelijk ook, want deze omgeving kan geen slechte werkplek zijn. Dus altijd wel een ‘bekend’ gezicht en de geweldige ‘look and feel’ van dit hotel, geven mij altijd een gevoel meer dan welkom te zijn.

Het restaurant is in de wijde omtrek heel populair en dat is heel logisch! In Dalfsen kan je prachtige fietstochten en wandelingen maken, fietsen zijn in het hotel te huur (inclusief babyzitjes) en diverse mooie en interessante routes zijn bij de receptie te krijgen. De culinaire route is een aanrader, je fietst langs verschillende culinaire ‘hotspots’, o.a. een heerlijke kaasboer.

Op zomerse dagen drink je er een heerlijke Aperol Spritz op het terras, uitkijkend over de Vecht. Zoals het hoort in de juiste verhoudingen en met veel ijs, sinaasappelschijfje (ook aan het glas) en niet te vergeten met een zwart rietje.
De wijnen zijn uitstekend en ook worden mooi op temperatuur geserveerd, de Chianti Classico is een aanrader.

Het restaurant is meer toegankelijk gemaakt voor een breder publiek. Maar de chef kok – Arjen Bonder – weet ook binnen deze nieuwe formule plaatjes van zijn gerechten te maken. Wij aten er  o.a. carpaccio met truffel, tonijn, Tom Kai Kai soep, entrecote, kalfswang en een heerlijk kaasplankje toe. De kort gegrilde tonijn, met gele boontjes en paksoi, specerijen, gepofte zwarte rijst, soja en koriander was van sterrenniveau. Wat een mooie smaken bij een voortreffelijk stukje vis.De mayonaise die bij de frietjes gereserveerd wordt was heerlijk, niet gek want dragon is volgens mij ook een van de ‘geheime’ ingrediënten van de Mac Donalds friet saus. Dat moet je zeker thuis maar eens proberen.De pesto met kappertjes die bij het brood geserveerd wordt, was verrassend lekker. Dat ga ik zeker zelf ook proberen… (wordt vervolgd).
Na een middagje fietsen, borrelen op het terras, een heerlijk 4- gangen diner, een fles Chianti Classico en een glaasje pedro ximenez, was het heerlijk slapen in de nieuwe Loft & Spa Suite. Een ruime kamer in een Scandinavische sfeer, met kingsize bed, sauna en regendouche.

Voor het ontbijt zeker even de tijd nemen, er is ruim keuze uit verschillende streekproducten (o.a. kaas, jam en kwark).
Zoveel mogelijk lokaal en je zit er heerlijk, zomers op het terras en in de winter binnen bij de open keuken.

Ik verheug mij in ieder geval nu al op een volgende keer! Kijk voor meer informatie en alle verschillende arrangementen op www.mooirivier.nl 

Op de foto: Ambachtelijk bereide zalm, avocado en groenten op grof boerenbrood

Mooi Rivier
Oude Oever 10, 7722 VE Dalfsen
Tel: 0529 47 87 77
E-mail: info@mooirivier.nl

No Comments

Post A Comment