16 Jun IQ Creative Running Dinner

 

Bij een Running Dinner eet je elke gang aan een andere keukentafel of restaurant. Een bekend begrip en altijd erg leuk om te doen. IQ Creative nodigde FoodDeco uit voor een Running Dinner – waar we maar liefst vier verschillende IQ Creative restaurants bezochten.

We verzamelden bij restaurant Nevel, daar begonnen we met een heerlijk uitgebreide borrel. Dat is altijd FullSizeRenderenorm aan mij besteed. Er werd Lillet Tonic geschonken, met munt, aardbei en komkommer. Ik heb mij laten vertellen dat dit hèt zomerdrankje van 2015 wordt! Verder borrelden wij hier met heerlijke hapjes: amandelen, gerookte zalm, boeren leverworst, gerookte spek, Amsterdamse coppa, worst met piment d’espelette, huisgemaakte piccalilly en cornichons. De locatie – aan het IJ, vlakbij het Centraal Station – is (ook al denk je als Amsterdammer misschien wat ‘uit de richting’) eigenlijk erg centraal en goed te bereiken. Het was nog net iets te fris, maar in de zomer zit je hier ook fantastisch op het terras. Ik kan niet wachten om hier het volledige menu van Ricardo van Ede te komen proeven. 

Mercat2De tour vervolgde richting Mercat. Ik verheugde me al enorm op het voorgerecht hier, de Spaanse keuken vind ik namelijk in het bijzonder geschikt voor voorgerechten. De Chef serveerde ons een Tartelette idiazabal met vijg en vijgenjam, pincho met rund, eendenlever en truffelmayonaise, Mojama (gedroogde tonijn) extra virgin olijfolie en kappertjes. Met allergieën en mijn zwangerschap werd enorm goed rekening gehouden, ik kreeg daarom in plaats van de idiazabal een padron peper en asperge in tempura. Een enorm kleurrijk geheel – namelijk knal geel! Opvallend was verder de gedroogde tonijn – die had ik niet eerder gegeten – erg lekker. De open bar, de hangende hammen, de Spaanse geuren die je direct tegemoet komen, het prachtige terras, het voelt een beetje als vakantie.

Het kan niet missen: bij Julius bar&grill aten we vlees – veel vlees – en dus het hoofdgerecht! Bij binnenkomst voel je je meteen thuis, het restaurant heeft een heel warme, intieme sfeer. De open keuken geeft een leuk effect en opvallend genoeg heb je totaal geen last van de (jaloersmakende hoeveelheid) Green Eggs die continu staan te grillen. Ondanks dat het een charmante donkere huiskamer-achtige sfeer heeft, is de verlichting perfect, daar gaat het bij andere restaurants die dezelfde sfeer proberen neer te zetten namelijk vaak mis. We aten spare ribs, gay yang kip en entrecote. Als side dishes baked potato, coleslaw, triple fried fries en een salade. Allemaal geserveerd op grote houten planken ‘to share’. Ik heb een van mijn tafelgenoten de triple fried fries bij mij weg laten halen want daar bleef ik maar van eten. De chef kwam – met zijn grote liefde voor de BBQ – met veel enthousiasme alles uitleggen aan tafel en we mochten van hem pas vertrekken als alles op was, nou dat is gelukt!

Het sluitstuk was bij Le Coq, hier kregen wij een heerlijk toetje. Hier moet je snel zijn, Le Coq (‘pop-up’) sluit namelijk eind dit jaar weer zijn deuren (na 12 maanden). Het ‘zwevende’ restaurant, gesitueerd op de draaibrug tussen CS en Westerdok, is op zich al bijzonder te noemen. We aten hier een omelet Siberienne met rood fruit en merengue, ganache en ananas in suikerwater en chili.

Het was een fantastische avond en ik ga zeker terug! Alle restaurants zeer verzorgd en duidelijk van alle gemakken en goede zorg voorzien, maar alle met een heel verschillend maar scherp neergezet concept. Wat heel duidelijk doorgevoerd is in alle uitingen van de vier verschillende restaurants. Tegelijkertijd herken je de touch van IQ! Dat kan je wel overlaten aan het team van Concrete. Well done!

Een zeer geslaagd Running Dinner en de perfecte manier om in sneltreinvaart te kunnen proeven van Amsterdamse hotspots. Eigenlijk wilde ik, met 39 weken ‘expecting’, helemaal niet ‘rennen’. Eerder totaal het tegenovergestelde: ik wilde eigenlijk overal de hele avond lekker blijven zitten, want wat heb ik enorm lekker gegeten en genoten van de ambiance en alle goede zorgen.

Alle restaurants van IQ Creative vind je op www.iqcreative.nl

P.S Small confession, ik ben met vriendlief de volgende week meteen weer de spareribs bij Julius bar&grill gaan eten. Op maandag eet je die trouwens (inclusief een baked potato + een frisse coleslaw) onbeperkt voor 18,- p.p.

Julius recept

No Comments

Post A Comment