31 Oct Fooddeco x Pillows Grand Hotel Ter Borch

Internationale allure in Zwolle(ywood)

Zwolle, wel eens geweest? Ik was er niet eerder, maar zeg nu: DOEN en logeer dan bij Pillows Grand Hotel Ter Borch.

Het is natuuurlijk sowieso een prachtige stad waarin heel veel te zien en te beleven valt, maar als je zin hebt in een weekendje cocoonen hoef je de deur niet eens ui. Het prachtige gerenoveerde hotel is van alle gemakken voorzien.

Bij ontvangst zorgt de ‘open’ lobby voor een echt thuiskom effect. Niet achteraan de rij aansluiten en wachten op je beurt om in te checken zoals zo vaak het geval is. In Grand Hotel Ter Borch mag je direct neerploffen in een heerlijke stoel in de prachtige zitkamer van het monumentale pand en voor je het weet heb je ook al een lekker drankje in de hand. Wat een gastvrijheid! De kamers zijn prachtig en van alle gemakken voorzien. Tot en met de zeepjes in de badkamer, alles is perfect verzorgd met de mooiste producten en accenten in een prachtige kleur blauw.

Wij genoten van het mooie weer op het fijne terras en dronken op advies van de sommelier een heerlijke (licht gekoelde) rode wijn met wat lekkere bites. Nog even de laatste zonnestralen opvangen terwijl wij ons verheugden op het diner in het bijbehorende restaurant Coperto RestobarHet vernieuwde restaurant is heel erg mooi, met veel zwart, staal, velvet en marmer. Dat laatste blijft een perfecte ‘backdrop’, zoals je ook wellicht op mijn Instagram Stories voorbij hebt zien komen. Wat een prachtige ruimte en ook nog eens met gebruik van mijn favoriete materialen. Het viergangen-diner was bijzonder goed, enorm genoten. Vooral de geitenkaas labne is (voor mij verassend genoeg, dit zou normaal niet mijn eerste keuze zijn) echt een aanrader.

Wij dronken heerlijke wijnen, opvallend was de titel van de Verdil, genaamd ‘Just Fucking Good Wines’. De wijnen van dit wijnhuis – Neleman wijnen – zijn trouwens vegan. De wijnkaart biedt ruimte keuze, is niet TE uitgebreid en zeker niet overpriced! Na een prachtig menu en heerlijke wijnen heb ik (de kids thuis gelaten) zelf eindelijk weer eens kunnen slapen als een baby..

Het ontbijt is er één om door een ringetje te halen. Je krijgt eerst yoghurt met vers fruit en granola. Als je wilt kan je ook soja yoghurt bestellen. Kijk, dat is nou eens echt iets van deze tijd. Ook de jus d’orage is echt vers geperst en niet (zelfs niet half/half, wat je ook wel eens meemaakt) uit een pak. Vervolgens krijg je croissantjes, verschillende broodjes, heerlijke hammen en kazen geserveerd op een prachtige etagère. Het ontbijt in het bijzonder maar je kunt zeker zeggen dat het gehele verblijf echt internationale allure heeft en dat op een uurtje rijden van Amsterdam. Een beetje ‘Zwollywood’ in eigen land.

 

xoxo Fooddeco,

I keep on wondering… where can I get the fantastic pillows? I really slept like a baby.

No Comments

Post A Comment