01 Jun Find Your Fire at PITT

Op Pinterest, Instagram en de mooiste keukenwinkels had ik ze al eens voorbij zien komen. De prachtige, in het blad verzonken gaspitten. Daar hebben ze in het Engels een mooi woord voor ‘absolutely seamless’. Dit prachtige ontwerp is overigens van Nederlandse makelij. Van dit laatste had ik geen idee, laat staan dat ik had durven dromen dat maar liefst zes van deze prachtige pitten nu in onze Fooddeco Studio schitteren. De opzet van de pitten bij PITT cooking is fantastisch, je hebt enorm veel ruimte en kan daardoor makkelijk meerdere dingen tegelijk koken. De pitten en het aanrechtblad zijn eenvoudig schoon te maken. Daarbij kies je zelf het aantal branders, het type en de ruimte tussen iedere pit in. Custom made dus. Ik koos voor de PITT cooking XL in de professional uitvoering.

PITT cooking kan geplaatst worden in je favoriete aanrechtblad van (bijna) elk soort materiaal. Ik koos voor een zwart granieten aanrechtblad omdat de pitten daar mooi in op gaan. Op marmer staan ze bijvoorbeeld ook prachtig maar dat was voor ons in de studio weer een wat minder praktisch materiaal. Een mooi detail van de professional set is het messing, dat we ook verder qua materiaal hebben gebruikt in de rest van de studio.

img_6419

Mijn lievelingsbrander is de sudder- en wokfunctie in één. Ten eerste is deze super mooi, groot en heel stoer om te zien. Maar hij is vooral erg fijn om mee te werken want de vlam kan op een geweldig lage stand staan (wat je echt niet gaat lukken bij een gewoon fornuis!) en natuurlijk ‘vol gas’! Twee uitersten waar ik beide graag mee werk. De sudderstand voor bijvoorbeeld een heerlijke rendang (die uren heeft geprutteld) en de wokstand voor een snelle hap boordevol lekkere knapperige groenten.

Wat krijg ik ontzettend vaak enthousiaste vragen en vooral veel complimenten over de gaspitten. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm tevreden ben over de keuze voor PITT in mijn mooie SieMatic keuken, zeker een aanrader. Met maar liefst 31 verschillende modellen is er ook volop keus.

Kijk voor meer informatie op www.pittcooking.com en heb je meteen zin om aan de slag te gaan? Hier vind je een lekker recept voor gerookte muntpaprika & pastinaak soep. Ik maakte deze vegan soep uiteraard op PITT!

 

No Comments

Post A Comment