28 Nov Dear Kitchen, I Like You. Love, Me.

En dan staat ie alweer ruim een jaar te schitteren, onze prachtige SieMatic keuken.

Er zijn inmiddels heel wat avocado’s doorheen gegaan in deze keuken, heel wat ‘Fooddeco’ bordjes zijn er opgemaakt, gefotografeerd en opgediend. Er is wat af gestoomd, gekookt, gebakken en met veel plezier (heel veel!) gebruik gemaakt van de hele fijne giga grote ovens van Gaggenau.

Ik kan mij de zondag nog goed herinneren dat wij – zomaar – voor het eerst de prachtige showroom van SieMatic in de Hobbemastraat in Amsterdam binnen liepen. Op slag verliefd op de Urban keuken van SieMatic. De kleuren, het materiaalgebruik en de originele kruidentuin maken het tot een inspirerende ruimte. Wij gaven door de toevoeging van marmer ook nog eens een eigen klassieke touch aan deze keuken. Nog altijd zijn wij enorm blij met deze prachtige marmeren (super hoge) spatwand die ook veelvuldig te zien is op ons Instagram account. Dat is en blijft een super ‘backdrop’ voor foto’s.

Uit deze studio komen alle recepten uit ons meest recente (roze!) kookboek: The Avocado Show en wat mij betreft zullen er uit deze keuken nog veel meer boeken volgen. Het is een heerlijke plek om te werken, maar ook genieten wij in het weekend met de hele familie van de ruimte. De SieMatic keuken is echt het hart van het huis. Hier bakken we granola, versieren we met de kinderen taarten, kook ik vijf gangen diners voor manlief en houden we samen ‘kookwedstrijdjes’. We zitten met vrienden en familie aan de drie meter lange tafel en dicht bij de haard die de eettafel verbindt met de keuken. Ik had het mij niet mooier kunnen voorstellen. De 70m2 alleen maar koken en eten is perfect.

Al het materiaal is prachtig en van goede kwaliteit, helemaal kidsproof want dagelijks worden alle laatjes open getrokken en opnieuw ‘ingedeeld’. De apparatuur is echt het neusje van de zalm (om dan maar even in keuken termen te blijven). Wij kozen alle apparatuur van Gaggenau (afwasmachines, ovens, warmte-la en ijskasten), PITT Cooking fornuis en een afzuigkap van Wave Kitchen design. Investeren in de juiste apparatuur is echt de moeite waard en als ik dan nog een echte goede tip moet geven: 2 afwasmachines! Dat is echt een feest, zeker in een huishouden met kinderen. Wij zijn gezegend met ook nog eens twee ovens en twee ijskasten, dat is voor mij vooral van belang omdat ik de keuken zowel privé als voor Fooddeco gebruik. Maar als je plek hebt en het budget het toelaat kan ik je dit ook echt aanraden.

Wat ruim 20 jaar dienst heeft gedaan als boekwinkeltje is nu de Fooddeco studio en een komen en gaan van familie, vrienden en nog altijd komen mensen tweedehands boekjes kopen of brengen. In onze studio vind je geen tweedehands boeken meer, maar wel genoeg keukeninspiratie en als je wilt een gesigneerd exemplaar van een van de kookboeken van Fooddeco.

Love xoxo Fooddeco

fotocredits:
Portret Colette Dike: D&R Fotografie
Beelden keuken: Manola van Leeuwen

No Comments

Post A Comment