16 Apr Borrel eens anders

Op een gemiddelde borrel zie je nog steeds vaak een paar simpele zakken, bakken en potjes op tafel. Maar juist een borrel is een mooie kans om eens een fancy presentatie te maken en dat hoeft helemaal niet heel veel tijd te kosten. Het gaat om het gebruik van de juiste materialen en ingrediënten. Albert Heijn helpt je een handje, daar spaar je nu namelijk voor prachtige borrelglazen met bijpassende schaaltjes, een bijzondere waterkaraf, serveerplank en wijnkoeler.

dsc_0228

dsc_0139

Zorg ervoor dat je veel verschillende ingrediënten hebt in diverse kleuren en voor elk wat wils. Toastjes, soepstengels en wafels. Verschillende groentes, fruit, dips, vlees en vis. Vooral groente en fruit dragen bij aan een kleurrijk geheel. Gepofte knoflook is prachtig om te zien en zorgt voor een heerlijk geurende borrelplank en doet dienst als smaakmaker bij de crudité. Serveer ook kleurrijke drankjes en denk dan bijvoorbeeld aan een (non-alcoholische) sangria, water geserveerd met gedroogde rozenblaadjes en komkommer of verschillende mocktails.

Voor de borrel serveer ik altijd een ‘plankie’ en plankie betekent bij ons een op Italië geïnspireerde borrelplank met veel groenten, mooie soorten ham, altijd een caprese-spiesje, kaasjes en natuurlijk avocado rozen. Een aantal foodstyling tips voor de perfecte borrelplank:

  • Zorg voor een bomvolle plank, je plank moet daarom niet te groot zijn. De plank van blomus  die je nu spaart bij Albert Heijn is daar perfect voor
  • Veel verschillende (contrasterende) kleuren, structuren en vormen maken het nog aantrekkelijker
  • Zorg dat je voor iedereen wat lekkers hebt, vegetarische opties, vegan opties, iets voor de kids etecetra
  • Zet op de plank een aantal verschillende formaten goed gevulde bakjes maar zorg er ook vooral voor dat de hele plank vol ligt. Producten mogen elkaar overlappen
  • Snijdt de groente en fruit op verschillende manieren, plakjes, balletjes, rozen
  • Vul de plank op met verse kruiden en rucola

Deel jij jouw ‘bomvolle’ borrelplank ook via #borreleensanders ?

dsc_0308

 

No Comments

Post A Comment