21 Apr BergHOFF Chef’s knife

Heb je de laatste MOOI van fonQ al in huis? In dit nummer lees je een uitgebreid interview met mij (vanaf pagina 14) en tip ik je een aantal van mijn favorieten artikelen van fonQ.

Goede messen zijn voor mij van groot belang. Ik gebruik ze vooral voor het snijden van groente en fruit en, ja natuurlijk, ook voor het snijden van dé perfecte avocado roos.
Een van mijn favorieten bij fonQ is het Ron Line koksmes van Berghoff.
Het heeft een scherp lemmet, snijdt heel fijn en hij is ook nog eens heel betaalbaar. Maar los hiervan is het eveneens een waanzinnig mooi ontwerp en misstaat zo’n prachtig mes niet in je keuken of in je perfecte Instagram post!

Onlangs lanceerde ik de ‘edible avocado plate’. Om die te maken pel je een avocado, haal je de pit eruit, smeer je beide helften in met sushi azijn en snijd je beide helften in hele dunne plakjes. Beide helften leg je op een bord, je drukt zachtjes op de bovenkant van de avocado (een voor een) en langzaam spreid je (als twee waaiers) de plakjes – op natuurlijke wijze – uit over het gehele bord.
Voor het snijden van mijn ‘avocado plates’ gebruik ik altijd dit mes en het was direct een groot succes. Serveer een lekkere lunch, brunch of voorgerecht op een ‘avocado plate’, succes gegarandeerd!

De messen van Berghoff bestel je bij fonQ en zijn er in verschillende formaten en materialen. Mijn favoriet: het 13 cm Ron Line koksmes in hout met roestvrij staal.

No Comments

Post A Comment