15 Dec Appie Christmas

Het blijft ieder jaar weer spannend, wat staat er op de kerstcover van de Allerhande, wat zijn de trends en foodstylingtips voor de Kerst?
Vooral de cover is een veel gemaakt recept en wordt op social media veel gedeeld, zo zagen we de afgelopen jaren veel choco bombs, brownietaarten en soezentorens voorbij komen. De Merenque Kerstkrans op de cover dit jaar is prachtig en met een paar mooie styling onderdelen (o.a. mini macarons, fruit en verse kruiden) makkelijk thuis na te maken.

schermafbeelding-2017-12-15-om-13-22-59Naast dit prachtige dessert is opvallend dat deze Kerst groentes een hoofdrol spelen. Van kruidige polentapunten tot biet wellington en van kool ‘steak’ tot mijn eigen creatie: Geitenkaas truffel. De geitenkaastruffel van avocado staat op pagina 106-107 van de kerst editie van Allerhande en is een heel makkelijk gerecht met wow-factor. Je deelt met z’n tweeën 1 truffel; delen is een van de terugkerende Kerst trends dit jaar. Zet je prachtig gedecoreerde tafel vol met allerlei lekkers om te delen, voor elk wat wils en veel (meer) te proeven.

Voor de vleeseters is er ook voldoende keuze, maar dan wel net even dat stukje vlees van betere kwaliteit. Wat een fantastische tip om kalkoen een ‘rub’ te geven van truffelmayonaise, deze heb ik voor mogen proeven en wat geeft de truffel mayonaise een heerlijke smaak en een prachtige kleur aan dit pronkstuk. Wellicht krijg je een zelfde soort effect als je dit toepast op een groente pronkstuk, ik ga het proberen met bloemkool.  Ook de rib-eye met romesco, perupas en kruiden ziet er heerlijk uit, wat een feest en helemaal niet zo heel moeilijk te bereiden. De Black Angus ribeye aan één stuk, is voor de feestdagen speciaal verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Een ding is zeker: deze Kerst ben je als vegan, vegetarian en als vlees-eter met Allerhande aan het goede adres.

Volop keuze en mocht je niet zo van al die keuzes houden, dan is er altijd nog de Allerhande Kerstbox of een van de andere feestelijke verspakketten van Albert Heijn. Niet alles hoeft perse 100% handmade, Albert Heijn maakt het makkelijk voor je, met verschillende kant en klare (verse) smaakmakers #handtouched.
Kook je mijn gerecht uit Allerhande dit jaar? Heb je hier vragen over, laat het mij weten en deel je het eindresultaat op Instagram?

Fijne Kerstdagen!

P.S Deze shoptip moet ik met je delen. Albert Heijn heeft fantastische kerstballen in hun kerst-assortiment dit jaar, vooral een feest voor de echte foodie. Namelijk verschillende hangers van fruit, groente en zelfs hamburgers en hotdogs. Mijn hele boom hangt vol, volg mij op Instagram voor het resultaat!

 

Bron beeldmateriaal: Albert Heijn

No Comments

Post A Comment