06 Dec Allerhande Kersteditie 2019

Heerlijk, gezellig en prachtig is het jaarlijks terugkerende Albert Heijn Kerstdiner ter promotie van de nieuwste Allerhande. Dit jaar op een prachtige locatie – in volledige kerstsfeer versierd – aan het Rembrandtplein. De toon is gezet!

Een echt Kerst kookboek (lees: bewaarnummer) is de Allerhande Kersteditie ook dit jaar weer, boordevol klassiekers met een twist. Dat klinkt dan wel heel logisch, maar je moet er maar net opkomen “klassiekers met een twist”. Allerhande brainstormt en werkt maar liefst een heel jaar aan deze 227 pagina tellende editie en dat is ook duidelijk te zien. Eigenlijk heel logisch die “klassiekers”, want ieder jaar stemmen we ook weer massaal af op de Kerst Top 1000 op de radio. Van “Driving home for Christmas” tot “All I want for Christmas”. Het zijn van die meezing klassiekers die (gelukkig) ieder jaar weer veelvuldig te horen zijn!  

Daar kiest Allerhande ook voor dit jaar. Zo vind je in deze nieuwe editie – die vanaf (vandaag) 6 december in de winkel ligt – o.a.: Beef Wellington (maar liefst op 3 verschillende manieren), carpaccio (de klassieke en een variant met biet), coquilles (traditioneel en een Oosters alternatief), rollade (van kip en eentje van pompoen) et cetera.

Wij hebben allemaal zo onze tradities. Maar sommige tradities hebben een avontuurlijke twist nodig omdat we graag met onze gasten aan tafel rekening houden. Sommigen eten inmiddels geen vlees meer of zijn zelfs vegan, weer anderen willen juist een heel spicy menu. Daarom biedt Allerhande naast de traditionele klassiekers ook een variant met een twist aan. Denk bijvoorbeeld aan een vegan tiramisu (op basis van aquafaba: kikkererwtenvocht). Dronken we daar vorig jaar tijdens de lancering niet ook al een heerlijke cocktail van?

Opvallend is het gebruik van jackfruit, tijdens de lancering van het Kerstnummer werd hier d.m.v. ‘live cooking’ ook een demonstratie van gegeven. Een soort ‘jackfruit surgery’. Het vlees van jackfruit kan je gebruiken als vervanger van kip, Allerhande laat dat b.v. zien in een pasteitje. Maar ook de pit is bruikbaar en smaakt – als je deze 20 minuutjes kookt – naar kastanje. Bij Albert Heijn koop je jackfruit in blik en dat is maar goed ook want de vrucht kan tot 40 kilo wegen! Net als voorgaande jaren ben je als vleeseter, vegetariër, pescetariër en vegan bij Allerhande aan het goede adres. Echt voor elk wat wils, dus genoeg inspiratie voor al die 6 miljoen mensen die ieder jaar weer uit het Kerstnummer van Allerhande het kerstmenu samenstellen. Benieuwd wat ik ga koken? Dat laat ik je tegen die tijd zien op Instagram Stories.

P.s Albert Heijn verkoopt speciaal voor de feestdagen ook hele mooie bordjes en bestek. Dus naast heerlijke gerechten kun je ook je creaties helemaal in Kerstsfeer serveren!

Alvast een heel fijne Kerst!

No Comments

Post A Comment