30 Apr 5 x aankooptips Design Barkrukken

Er is – om maar meteen met het nuttigste te beginnen – eigenlijk maar één hele belangrijke aankooptip voor de juiste barkruk. Dus Tip 1: Let goed op de hoogte van je aanrechtblad en zithoogte van de barkruk. Ik spreek uit ervaring, want koos eerst voor een veel te hoog ontwerp. Dagelijks maken we nu gebruik van de prachtige Hay barkrukken ‘About a Stool’. Een tijdloos design dat past in bijna ieder interieur (Tip 2: tijdloos design, wel zo fijn). Eerder schitterde er een ander prachtig ontwerp maar doordat deze krukken 10 cm hoger waren (het model 75 cm), zat je eigenlijk niet lekker aan ons keukeneiland met een bladhoogte van 93 cm.

Barkrukken zijn meestal verkrijgbaar in twee hoogtes: 65 cm en 75 cm. Houd rekening met ongeveer het volgende rekensommetje: Een barkruk met een zithoogte van 75 cm past perfect bij een eilandhoogte van 100 – 105 cm en een kruk met de zithoogte 65 cm past ‘t best bij een eilandhoogte van 90 – 95 cm. De Hay ‘About a Stool’ 65 cm barkrukken staan geweldig in onze keuken en nu ontbijten, lunchen, werken, borrelen en dineren we regelmatig op deze plek. Je kan natuurlijk ook op safe spelen en kiezen voor een verstelbare kruk.

Tip 3: De keuze in kleur en materiaal is eindeloos. Maar omdat barkrukken vaak redelijk in het zicht staan, zou ik toch adviseren om die ‘ton sur ton’ met de keuken te houden. Dat betekende in ons geval zwart, zwart zijn namelijk ook alle grepen en is het gehele eilandblad. Daarbij is zwart – met vaak vieze kinderhandjes – ook een fijne, niet zo besmettelijke kleur. Tip 4: Denk na over de ‘eindgebruiker’.

Of, en dat is meteen wel minder tijdloos: kies voor contrast. Zo heb ik bijvoorbeeld nog enorm getwijfeld tussen deze stoere all black Hay barkrukken en de roze velvet krukken van Dutchbone. Beide verkrijgbaar bij Flinders.

Tip 5: Zitcomfort, ja het uiterlijk is belangrijk maar ‘hij’ moet ook heerlijk zitten. Denk hierbij aan rugleuning, voetsteuntje (heel fijn!) maar zelfs aan een bijpassend kussentje. Veel keukens worden tegenwoordig gebouwd om ‘in te leven’. Er wordt dus in gegeten, gedronken en aan gewerkt. Dat zijn best wat zituurtjes en een kussen zorgt net voor dat extra zitcomfort!

PS Deze ‘About a Stool’ barkruk is, zoals gezegd, in twee hoogtes (65 en 75 cm) verkrijgbaar, maar ook nog eens in 16 kleur-variaties. Je kan ook nog kiezen uit verschillende kleuren pootjes en er zijn heel veel accessoires.

1Comment

Post A Comment