kikkererwten burger

20 Apr Kenwood foodprocessor meets Kikkererwten

Van een goede foodprocessor word je blij en, ja, ik word heel blij van deze multi foodprocessor van Kenwood. Van gehaktbrood tot powerballetjes en van bananencake tot hummus, met een goede foodproccesor zijn ze stuk voor stuk makkelijk(er) te bereiden. Voor zowel hartige- als zoete gerechten is een keukenmachine voor mij onmisbaar.

Net als een lekker makkelijk eenpansgerecht op z’n tijd, is het soms net zo fijn om allerlei heerlijke ingrediënten in een keukenmachine te stoppen en daarvan een lekker gerecht te maken. Ik koos ervoor om hamburgers te maken van kikkererwten.

Met uitzondering van de uien, stopte ik alle ingrediënten in z’n geheel in de keukenmachine. De ultieme test voor een keukenmachine, er werd goed, fijn ‘gehakt’ van gemalen. Zonder tegengesputter, vastlopen en vrij snel had ik een goede basis voor het maken van heerlijke kikkererwtenburgers.

De keukenmachine heeft een strak design en misstaat zeker niet in de keuken, het materiaal (geborsteld aluminium) is mooi, strak en het apparaat is makkelijk schoon te maken.

Er zitten flink veel extra onderdelen bij, o.a. een citruspers, een glazen blender, verschillende snij- en raspschijven en een garde. Het is daardoor een heel volledig en groot pakket. Je hebt misschien wel wat meer opbergruimte nodig, maar – geloof mij – dat is absoluut de moeite waard!

De Kenwood Foodprocessor FPM 270 kost €119,- en is verkrijgbaar bij fonQ

DSC_0190_FotorKikkererwten burgers
voor de burger:
1 blikje kikkererwten (± 300 gr.)
2 teentjes knoflook
50 gr. gezouten pinda’s
30 gr. panko (of paneermeel)
1 ei
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel korianderzaad
citroen, sap van
1 kleine ui, fijngehakt
peper en zout

4 hamburgerbroodjes

voor de tahin saus:
4 eetlepels tahin
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels sushiazijn
8 eetlepels water
2 theelepels chilivlokken
1 teentje knoflook (fijngehakt)

 toppings:
1 komkommer, met een dunschiller gesneden tot linten
1 avocado, in dunne plakjes
gebakken uitjes
optioneel: feta kaas

Bereiden
Meng de ingrediënten voor de burger (behalve de hamburgerbroodjes) in de keukenmachine. Vorm uit het gehakt 4 hamburgertjes, goed afdekken en dan even in de ijskast laten opstijven. Maak ondertussen de keukenmachine even schoon en gebruik deze ook voor het maken van de tahin saus. Meng alle ingrediënten voor de tahin saus in de keukenmachine en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verwarm (olijf)olie in de koekenpan. Bak de kikkererwtenburgertjes aan beide kanten gaar in ongeveer 7 à 10 minuten. Grill de hamburgerbroodjes ondertussen even om en om in een grillpan (in de broodrooster kan natuurlijk ook). Serveer er komkommerlinten, avocado, krokant gebakken uitjes, tahin saus en eventueel feta bij.

Tip: Maak je handen even nat bij het rollen van de burgers. Of tussendoor, dat rolt makkelijker.

No Comments

Post A Comment