26 Oct Recept voor zuurdesembrood

Ik ben 1 van de 5 genomineerden voor Foodblogger van het jaar. Tot en met 10 november kan je op mij stemmen en tot die tijd plaats ik verschillende blogberichten (10 in totaal) met verschillende producten. Alle 5 genomineerden gaan met deze producten aan de slag en uiteindelijk bepaalt de jury (50%) en telt jullie stem (50%). Een van de producten is roggemeel van Ik Bak Geweldig. Lekker hoor!

We kennen vast allemaal het raclette brood – je snijdt brood met precisie in, vult deze met kaas en bakt het brood af in de oven. Heerlijk, maar natuurlijk een enorme caloriebom!

Dit bracht mij op het idee van een crudités brood, een heerlijk brood gevuld met crudités en geserveerd met verschillende #healthy dips. Misschien een wat zomers gerecht, maar ook heerlijk voor bij een zondagse brunch, als tafelbrood of een mini versie voor in de lunchtrommel van je kindje.

Ik ben dol op zuurdesembrood en het combineert heerlijk met crudités en de verschillende dips. Dit brood zit namelijk zo bomvol smaak en structuur. In plaats van karnemelk gebruikte ik sojamelk en een eetlepel citroensap (of azijn), dit is een prima vervanger.

Ingredienten
680 gram roggemeel
15 gram zeezout
100 gram roggedesem
200 gram karnemelk
400 gram water

Voor bereidingswijze en meer recepten ga je naar de website van ‘Ik bak geweldig jij trouwens ook’.

brood-1 brood-2

2 Comments
  • Restaurant catalogus
    Posted at 11:15h, 16 January Reply

    Ziet er goed uit! En dank voor de duidelijke uitleg.

    Gr.
    Lisette

  • Susan
    Posted at 19:10h, 27 January Reply

    Love your website!

Post A Comment